Naslovnica ŽIVOT Top 5 alkalnih namirnica koje bi trebalo da jedete svakog dana SPREČITE...

Top 5 alkalnih namirnica koje bi trebalo da jedete svakog dana SPREČITE BOLEST

jgbvdfjjvd

Ključni faktor za naše zdravlje, blagostanje i sreću, nesumnjivo je pronalaženje pravog balansa za telo i u životu.

“Kiselo-alkalna ravnoteža ukazuje na ravnotežu između kiselina i nekiselina (alkalno) u vašim telesnim tečnostima (krv, urin, pljuvačka). Za merenje kiselo-alkalnog odnosa u vašem telu se koristi pH skala od 0 do 14. PH znači “snagu vodonika“ (power of hydrogen) i meri koncentraciju vodoničnih jona u datom rastvoru. pH 7 se smatra neutralnim.

[adsenseyu1]

PH nivo ispod 7 ukazuje na kiselo stanje, dok sve više od 7 ukazuje na alkalno okruženje. Naše telo se sastoji uglavnom od vode, i većina naših telesnih tečnosti i krvi bi trebalo da bude nešto alkalnija – između 7,35 i 7,45. Naše telo kontinuirano radi na balansiranju našeg pH, a naš pH nivo je pokazatelj zdravlja. Kada dođe do neravnoteže, možemo očekivati zdravstvene probleme, pa čak i bolesti.“

Kiselost u telu se uglavnom razvija konzumiranjem namirnica kao što su meso, sušene namirnice, mlečni proizvodi, kafa, mahunarke, sokovi, pržena hrana, belo brašno, konzervisana roba, riba, kao i lekovima, zaslađivačima, toksinima iz okoline, stresom i besom.

S druge strane, kako bi neutralisali kiselost, potrebno je konzumirati alkalne namirnice, čiji je unos nažalost nizak zbog savremene ishrane. Takve namirnice povećavaju nivo energije, smanjuju stres i sprečavaju razna oboljenja i zapaljenja u tela.

[adsenseyu5]

Ovo je top 5 alkalnih namirnica koje bi trebalo da konzumirate svakodnevno:

  1. Limun

Tokom procesa varenja, limun se pretvara u najmoćniju alkalizirajuću supstancu. Zbog toga, svakodnevno dodajte nekoliko parčića limuna ili nešto limunovog soka u vašu hranu ili piće.

  1. Špargla

Uz pH od 8,5, špargla je moćna alkalna namirnica koja povećava nivoe raznih vitamina, minerala, vlakana, antioksidanata i vode u telu.

[adsenseyu1]

  1. Aleva paprika

To je moćan antibakterijski agens, sa pH od 8,5. Ona detoksikuje telo, snižava krvni pritisak, povećava funkciju mozga i poboljšava cirkulaciju.

  1. Avokado

Ovo neverovatno hranljivo voće ima pH od 8,0, i detoksikuje organizam, pomaže u varenju, poboljšava zdravlje srca i sprečava osteoporozu.

  1. Beli luk

Ovaj moćni prirodni antibiotik je pun vlakana i hranljivih materija, i neutrališe kiselost u telu.

[adsenseyu6]

Evo spiska nekih drugih alkalizirajućih namirnica i pića koje bi trebalo da konzumirate češće:

  • Sokovi od povrća
  • Voćni sokovi
  • Biljni čajevi
  • Svež nesoljen puter
  • Svo povrće i voće, osim suvih šljiva, šljiva, brusnice i borovnice
  • Začini
  • Žitarice kao što su lan, proso, kinoa i amarant
  • Proklijala semena lucerke, rotkvice i čie
  • Ekstrakt vanile
  • Pivski kvasac
  • Neproklijao susam

Webtribune.rs

[adsenseyu5]