Imala je preko 80 godina i nijednu sedu! Tajna je u ovom napitku

v fgbfcfvcx

Dolaskom lepih sunčanih dana nastupa idealno vreme za čišćenje organizma od toksina. Među najboljim načinima za to je kura s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom.

Pšenična trava deluje poput čiste sunčeve energije, a 7,5 grama ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 175 grama šargarepe, salate ili celera. Njene sposobnosti čišćenja organizma bile su poznate još u doba faraona.

Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenom okolinom, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, njeno detoksikacijsko delovanje je važnije nego ikad.

Ako se osećate umorno i teško i stalno ste dekoncentrisani, čišćenje organizma pšeničnom travom vam može pomoći da povratite energiju i poboljšate zdravlje.

Znakovi da vam je potrebna detoksikacija:

  • glavobolja
  • alergija
  • problemi s kožom
  • zadah i neprijatan miris tela
  • loša probava
  • nadutost i gasovi
  • gojenje ili prekomerno mršavljenje
  • zatvor
  • umor, loša koncentracija, slabo pamćenje
  • depresija
  • prevremeno starenje

Dobrobiti pšenične trave

Pšenična trava sadrži preko 100 elemenata potrebnih čoveku, među kojima su esencijalne masne kiseline, važni enzimi i antioksidansi.

Jedan od važnijih elemenata je hlorofil, na koji otpada oko 70 odsto sastava pšenične trave. Hlorofil je važan za izbacivanje otrova i teških metala iz tela. Tu su i vitamini A, B, B17, C, E, F i K, te minerali kalijum, gvožđe, magnezijum i kalcijum.

Pšenična trava povećava broj crvenih krvnih zrnaca, čisti krv i druge organe i stimuliše metabolizam. Zbog visokog udela hlorofila obogaćuje krv kiseonikom. Efikasno čisti jetru i neutrališe toksine. Podstiče rad štitne žlezde i smanjuje kiselost organizma.

Sok od pšenične trave vraća boju sedim vlasima

Redovno konzumiranje svežeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sedih vlasi i vratiti sedoj kosi njenu prirodnu boju!

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovisala dr En Vigmor. Ona je detaljno istražila lekovita svojstva soka od mlade pšenice i razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim posudama kod kuće ili na bilo kom mestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakom.

en-vigmor

Sa 82 godine dr Vigmor nije imala nijednu sedu vlas! To je bilo toliko neverovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja!

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi i pomaže u podmlađivanju i regeneraciji naše kože.

Zbog visokog udela hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i lekovitih prednosti.

Počnite sa količinom od 30 ml soka na dan, koju postepeno možete povećati do 30 ml dvaput dnevno.

Evo kako da uzgajite pšeničnu travu:

  • Potopite semenke pšenice 8-12 sati.
  • Semenke ostavite u staklenoj tegli i tokom naredna 24 sata isperite ih tri puta.
  • Kada se počne nazirati klijanje, posadite semenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan deo treseta prema tri dela zemlje.
  • Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tokom prva tri dana, da se ne isuši. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutro, a uveče je poprskajte vodom.
  • Četvrti dan otkrijte teglu, neka semenke budu na indirektnom svetlu.
  • Idealna temperatura za rast pšenice i izbegavanje plesni je 21 stepen do 26 stepeni. Ako se pojavi buđ, uzgajite novu pšeničnu travu.
  • Pšeničnu travu možete seći kada naraste oko 20 centimetara. Dva dana pre sečenja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.
  • Za novu turu, koristite novo seme i zemlju.
  • Sok od pšenične trave možete iscediti pomoću sokovnika ili je samleti u blenderu uz dodatak vode.

Šejk od pšenične trave:

Izmiksujte u blenderu sledeće sastojke:

  • 30 ml soka pšenične trave
  • kašiku iseckane mente
  • šoljicu ananasa
  • šoljicu soka od pomorandže
  • pola šolje soka od limuna
  • kašičicu meda
  • 2/3 šoljice leda

(Atma.hr,Telegraf.rs)