Naslovnica ŽIVOT Evo kako da napravite NAJZDRAVIJI SLADOLED koji ste ikada jeli – RECEPT

Evo kako da napravite NAJZDRAVIJI SLADOLED koji ste ikada jeli – RECEPT

sladoled

Sladoled bi mogao biti najomiljenija poslastica na svetu. On, pak, često dolazi prethodno pripremljen i pun sastojaka koji nisu dobri za telo poput veštačkih boja, zasićenih masti i drugih.

Međutim, postoje brojni načini na koje možete pretvoriti svoj sladoled u zdravu poslasticu koja će biti ukusna, a i zdrava.

Kurkuma je vrlo zdrav začin bogat antioksidantima i ima snažno antiupalno dejstvo, a dokazano je da se uspešno bori protiv karcinoma. Iako se čini da se kurkuma ne uklapa u recept za sladoled, ona se zapravo vrlo dobro slaže sa kokosom.

[adsenseyu1]

Kokos je još jedan neverovatan proizvod koji ima široku primenu i nudi brojna lekovita svojstva. Bogat je elektrolitima i antioksidantima i stimuliše rad srca dok reguliše nivoe holesterola u telu.

Kada kombinujete ova dva sastojka, dobijate moćan dvojac koji će održati vaše zdravlje.

Sladoled od zlatnog mleka sa kurkumom

  • vreme pripreme: 15 min
  • količina: 8 porcija

[adsenseyu4]

Sastojci:

  • kokosovo mleko
  • krem od kokosa (ili ½ šolje jogurta od kokosa, ili običan jogurt sa kokosovim prahom-sameljite kokosovo brašno u prah)
  • 1 šolja sirovog indijskog oraha (ako nemate sirovi uzmite iz kesice ali mu vodom skinite so)
  • 3 kašike sirovog pekan oraha (ima ga u rinfuzi u prodavnici zdrave hrane)
  • ¼ šolje pravog javorovog sirupa (ima ga u svakoj apoteci ili prodavnici zdrave hrane)
  • 2 kašičice kurkume (u svakoj samousluzi)
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica mlevenog đumbira (ili ga sami sameljite ili ga kupite u kesici)
  • ¼ kašičice kardamoma

[adsenseyu1]

Uputstvo:

Prvo ubacite indijski orah u vodu i ostavite da se natapa naredna 2 sata.

U međuvremenu stavite papir za pečenje u pleh tako da njegovi krajevi pomalo vise sa strane. Ubacite pleh u zamrzivač.

Zatim dobro ocedite indijski orah i umešajte ga sa ostalim sastojcima. Miksujte mešavinu dok ne postane ujednačena. Prebacite mešavinu u zamrznut pleh i ostavite pleh u zamrzivaču  preko noći kako bi mešavina očvrsnula.

Možete preko vrha posuti još pekan oraha.

Ništa nije lako kao ovo! Ovaj sladoled je neverovatno ukusan, ima brojna lekovita svojstva i predstavlja najlakši recept koji možete ispratiti. Šta vam više i treba?

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]